Preguntes freqüents

  • Com em puc inscriure en el projecte?

    Accedeix a la secció "Inscriu-te" i completa les dades del teu centre educatiu, o truca'ns al telèfon d'assessorament: 664 613 353 , o envia'ns un correu electrònic a triabo.triasa.infantil@projecteeducatiu.es

  • Em puc apuntar directament a un Caprabo?

    Per poder realitzar una millor gestió de la teva inscripció, és recomanable que utilitzis els mecanismes d'inscripció esmentats anteriorment. 

  • Com funciona el projecte?

    Us convidem a realitzar un itinerari educatiu proposat a la Guia per a docents per a promoure els hàbits saludables (alimentació, higiene, descans, activitat física i hidratació) i que l'alumnat adquireixi els coneixements i habilitats sobre la temàtica establerts en el currículum acadèmic.

    Per a finalitzar us convidem a jugar amb les famílies i l'alumnat amb recursos com el joc D'on prové aquest aliment? o Quina història podem inventar? a més del conte interactiu Reduir i reutilitzar, a més de reciclar.
    Podreu sintetitzar i ampliar els continguts clau del projecte Tria bo, Tria sa per a segon cicle d'educació Infantil mitjançant el joc!

    Per a accedir a aquests materials, és necessari inscriure a les classes participants del projecte. És molt fàcil!

  • Quin material de suport ofereix el projecte?

    Per a desenvolupar el projecte a l'aula, Caprabo posa a la disposició dels centres participants el següent material gratuït:

    - Guia didàctica per a docents. Amb contes i activitats per a treballar dues unitats (alimentació saludable i hàbits saludables).

    - Dos jocs per a la classe. Divertits jocs de cartes descarregables per a treballar l'origen dels aliments i els hàbits saludables.

    - Conte interactiu "Reduir i reutilitzar, a més de reciclar". Conte online per a les famílies amb el qual podeu reforçar els continguts relacionats amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

  • El material s'envia al centre?

    Tots els materials estan accessibles a través de la pàgina web per a la seva descàrrega i utilització de manera còmoda per part de l'equip docent i les famílies. El projecte Tria bo, Tria sa per a segon cicle d’educació infantil no inclou materials o productes físics.

  • Com puc afavorir la seva autonomia a l'hora de dinar?

    És recomanable preparar plats únics amb tots els grups d'aliments inclosos (verdures, proteïnes i cereals o aliments energètics), respectar els seus senyals de gana i de sacietat i dedicar que utilitzin els coberts i el got o la tassa, encara que es taquin. A més a més, procureu reforçar-los positivament cada cop que intentin fer les coses. La creativitat a l'hora de presentar el plat juga un paper molt important. Utilitzar verdures mini i crear dibuixos amb els diferents aliments, com cares o paisatges, pot motivar-los a menjar. Finalment, es recomana que tota la família segui a la taula, ja que els adults som el seu referent. A més, seguir les mateixes pautes o rutines cada dia ajuda a interioritzar aquests hàbits.

  • Hi ha aliments no recomanats per a nens i nenes d’aquestes edats?

    Una vegada seguida tota la introducció alimentària dels primers mesos de vida no hi ha cap aliment que no estigui permès, poden menjar de tot i han d'anar tastant tot tipus d'aliments. És recomanable que afavorim la introducció de tota classe de cereals, carns, peixos, fruites i verdures, ja que contra més aliments provin en aquesta època i més normalitzats estiguin més fàcil serà que els mengin de més grans. 

     

    Fes clic en més informació si desitges consultar la Guia "Petits canvis per a menjar millor” elaborat per l'Agència de Salut pública de Catalunya.

    + info
  • Són iguals tots els tipus de cereals?

    Els cereals formen part la base de la piràmide de l'alimentació saludable i es recomana consumir entre 4 i 6 racions diàries (preferiblement que aquests siguin integrals, s'adeqüen més pel contingut en fibra). El pa és una forma saludable de consumir cereals.

    Els cereals són rics en hidrats de carboni o glúcids, encarregats d'aportar-nos l'energia necessària per a realitzar totes les nostres funcions vitals i activitats diàries.

    Hem d'excloure una part dels "cereals propis d'esmorzar" ja que solen contenir xocolata i destaquen pel seu alt contingut en sucres. En aquest cas es recomanaria el seu consum ocasional. Per conèixer el contingut nutricional del producte podem consultar el seu etiquetatge. 

  • Els sucs es comptabilitzen en el consum diari recomanat de fruites?

    Un got de suc natural equivaldria a 1 de les 3 racions de fruita diària recomanades per la piràmide de l'alimentació saludable. Els sucs envasats, en general, solen portar sucres afegits i les quantitats reals de fruita que conté, moltes vegades són molt baixes, de manera que hem de posar-los a la part superior de la piràmide que recomana el seu consum ocasional.

  • Com puc ser un consumidor responsable?

    És important saber que una bona alimentació també ajuda a millorar el nostre entorn. Coneix els recursos per les famílies on trobaràs molts consells d’alimentació responsable. 

    + info

Si tens algun dubte sobre el funcionament del projecte o sobre el contingut pots fer la teva consulta a través del nostre formulari de contacte, així com trucar-nos al 664 613 353 o enviar-nos un correu electrònic a triabo.triasa.infantil(ELIMINAR)@projecteeducatiu.es

Contacta!